Back to Question Center
0

Web Scraping: Jó és rossz botok - Semalt magyarázat

1 answers:

A botok az összes webforgalom közel 55 százalékát képviselik. Ez azt jelenti, hogy a webhelyének legnagyobb része az internetes botoktól származik, nem pedig az emberi lényekből. A bot a szoftveres alkalmazás, amely felelős a automatizált feladatok futtatásáért a digitális világban. A botok jellemzően ismétlődő feladatokat hajtanak végre nagy sebességen, és többnyire nem kívánatosak az emberi lények számára - yoo ilimitado. Ők felelősek az olyan apró feladatokért, amelyeket rendszerint magától értetődőnek tartunk, beleértve a keresőmotor-indexelést, a webhely egészségügyi ellenőrzését, a sebesség mérését, az API-k működtetését és a webes tartalmak lekérését. A botokat arra is használják, hogy automatizálják a biztonsági ellenőrzéseket és szkenneljék be a webhelyeket a sebezhetőségek megtalálásához, azonnali helyreállításukhoz.

A jó és rossz botok különbségeinek feltárása:

A botok két különböző kategóriába sorolhatók: jó botok és rossz botok. A jó botok meglátogatják a webhelyeket, és segítenek a keresőmotorok különböző weboldalak feltérképezésében. Például a Googlebot sok webhelyet feltérképez a Google eredményei között, és segít új weboldalak felfedezésében az interneten. Algoritmusokat használ annak felmérésére, hogy mely blogokat vagy weboldalakat kell feltérképezni, milyen gyakran kell a feltérképezést végrehajtani, és hány oldalt indexeltek eddig. A rossz botok felelősek a rosszindulatú feladatok elvégzéséért, beleértve a weboldal lefaragását, a megjegyzés spam és a DDoS támadásokat. Ezek az internetforgalom több mint 30% -át képviselik..A hackerek végrehajtják a rossz robotokat és különböző rosszindulatú feladatokat hajtanak végre. Átkutatnak milliókat több milliárd weboldalra, és célja illegálisan ellopni vagy szétverni a tartalmat. Ezenkívül a sávszélességet is fogyasztják, és folyamatosan olyan plugineket és szoftvereket keresnek, amelyek segítségével behatolhatnak webhelyeire és adatbázisaira.

Mi a baj?

Általában a keresőmotorok a megszakított tartalmat tekintik duplikátumként. Ez káros a keresőmotorok rangsorolásánál és a kaparók megragadják az RSS-hírcsatornáidat a tartalmak eléréséhez és újbóli közzétételéhez. Sok pénzt keresnek ezzel a technikával. Sajnos a keresőmotorok nem hajtották végre a rossz robotok megszabadulását. Ez azt jelenti, hogy a tartalmát rendszeresen másolja és beilleti, webhelyének rangsorolása néhány hét alatt károsodik. A keresőmotorok szankcionálják a duplikált tartalmat tartalmazó webhelyeket, és nem ismerik fel, hogy melyik webhely először közzétett egy tartalmat.

El kell ismernünk, hogy a kaparás nem mindig ártalmas és rosszindulatú. Hasznos a webhelyek tulajdonosai számára, ha az adatokat a lehető legtöbb emberre szeretné terjeszteni. Például a kormányzati oldalak és az utazási portálok hasznos információkat szolgáltatnak a nagyközönség számára. Az ilyen típusú adatok általában az API-kon keresztül érhetők el, és az ilyen adatok összegyűjtésére kaparók használatosak. Semmi esetre sem káros az Ön weboldalán. Még akkor is, ha lekicsinyeli ezt a tartalmat, ez nem károsítja az online üzlet hírnevét.

A hiteles és törvényes kaparás egy másik példája az olyan gyűjtőhelyek, mint a szállodai foglalási portálok, koncertjegyek és hírek. A webhelyek tartalmának terjesztéséért felelős botok adatokat szereznek az API-kon keresztül, és az utasítások szerint átszúrják. Céljuk, hogy a forgalmat és a webmesterek és a programozók számára információkat gyűjtsenek.

December 14, 2017