Back to Question Center
0

Hogyan építsünk hatékony Amazon keresőoptimalizáló stratégiát?

1 answers:

Napjainkban az Amazon a legnagyobb és a leginkább jövedelmező e-kereskedelmi platformnak számít, közel 80 millió aktív felhasználóval. Az Amazon rangsorolási rendszere úgy lett kialakítva, hogy a felhasználók az összes rendelkezésre álló terméket megvásárolhassák egy platformon. Megpróbálják megadni a vásárlóknak a legmagasabb színvonalú vásárlási élményt, hogy visszahozzák őket. Az A9 algoritmus segítségével az Amazon a felhasználók számára a legpontosabb keresési eredményeket nyújtja személyes preferenciáik és keresési előzmények alapján. Más szóval, az Amazon mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse számukra a vásárlást.

Tehát mindent meg kell tennünk, hogy sikerrel járjunk az Amazonon, hogy optimalizálja az adatait az Amazon rangsor szerinti irányelveinek megfelelően. A termék elsőbbségét befolyásoló három elsődleges szempont a relevancia, a konverziós arány és a termékhatóság. Ebben a rövid bejegyzésben megtalálja, hogyan készítsen hatékony Amazon stratégiai stratégiát és javítsa termék rangsorolását e három területen.

Növelje termékoldalának relevanciáját

Az Amazon rangsor algoritmusának lényeges eleme, hogy megfeleljen az érintett termékeknek a felhasználó lekérdezésével. Ez azt jelenti, hogy a termékoldal relevanciája közvetlenül befolyásolja a termék rangsorolását. A terméklistán legalább hét jelentős részleget kell figyelembe venni:

  • Cím

Amazon cím optimalizálása sokkal több bonyolultabb, mint a Google-on. Az Amazonnak meg kell felelnie a cím optimalizálásához, mivel ez a tényező befolyásolhatja a vásárlói döntést. Ez azt jelenti, hogy ha a címed nem megfelelően lett optimalizálva, akkor soha nem lesz magas rangsor az Amazon SERP-nél. Itt nem csak a célzott kulcsszavakra kell ügyelnie. Nagyobb figyelmet kell fordítania a címleíró jellegére. Indokolt a termék elsődleges jellemzőit és jellemzőit megírni, kivéve az összes kiegészítő információt. Érdemes megemlíteni, hogy az Amazon megkezdte a cím helyreigazítását és egységesítését.

  • Bullet pontok

Ez a lista rész közvetlenül a cím felett található. Itt meg kell adnod a legfontosabb termékpontokat, és hangsúlyt kell fektetni annak előnyeire. A golyópontok olyan rövid mondatok, amelyek röviden leírják az eladási tételt. Ha olvassa ezeket az információkat, az Amazon vásárlónak meg kell értenie, hogy meg kell-e vásárolnia egy terméket, vagy sem.

  • Leírás

A termékleírás a részletesebb információkat tartalmazza, mint a golyók. Ez a mező az összes lehetséges felhasználói kérdés megválaszolására szolgál, és segít nekik a helyes vásárlási döntés meghozatalában. Indokolt optimalizálni a termékleírását, és ott elhelyezni a legrelevánsabb keresési feltételeket. Ez pozitívan befolyásolja a termék rangsorolását és növeli az értékesítést.

  • Márka és gyártó

Ha már kiskereskedelmi márkájú áruk, amelyek jól ismertek az embereknek,.

  • Kategóriák

Az Amazon keresési eredményei a kategóriák szerint jelennek meg. Ezért kell a megfelelő kategóriába helyezni a termékeket.

Ahogy fentebb említettem, az Amazon-on hét fő kategóriája van. Indokolt a célzott keresési kifejezéseket mindegyikbe bevinni, hogy az Ön adatai láthatóvá váljanak az Amazon SERP rendszeren. Érdemes megemlíteni, hogy el kell kerülnie a kulcsszavak ismétlését, mivel negatív hatással lehet a hirdetések promóciójára az Amazon-on.

  • URL-ek

Különös figyelmet kell fordítani az Amazon URL-ek optimalizálására, mivel ez tökéletes módja annak,. Egy szabványos URL-séma úgy néz ki, mint a "keyword = a termékek + kulcsszó". "Lehet, hogy lerövidítheti azt speciális online szoftver használatával, és végül pedig a forgalmat is irányíthatja. Ennek eredményeként az Amazon meghatározza, hogy a látogatók keresik a termékeit a célcikkekhez.

Tegye jól megjegyzéseit

. Ha magas konverziós aránya van, azt mutatja, hogy a felhasználók szeretik a termékeit, és valószínűleg az Ön adatai megjelenik a TOP az Amazon keresésben. A következő pontokat kell figyelembe venni a termékek konverziós arányának emeléséhez.

  • Értékesítés

A leghatékonyabb rangsoroló tényező az Amazon. Ha hosszú és pozitív értékesítési előzményei vannak, az Amazon SERP-nál magasabb rangot fogsz kapni. A legmagasabb értékesítési termékek mindig a Amazon első oldalán szerepelnek, mivel több bevételt eredményeznek az Amazon számára.

Az Amazon rangsor egyik kritikus tényezője a termékértékelések száma és minősége. A vásárlás előtt a felhasználók általában ellenőrizni fogják az előző vásárlói véleményeket, hogy ellenőrizzék, mit is mondanak róla a többi felhasználó. Több szerves véleményt kell generálnia, különösen új hirdetések benyújtásakor. Mindazonáltal győződjön meg róla, hogy nem ösztönözte az ügyfeleket, hogy írjon pozitív véleményeket, mivel ez negatívan befolyásolhatja rangsorolását.

  • Q'A

Nem tudom pontosan, hogy a kérdések és válaszok hogyan befolyásolják a terméklistákat, de fontos, mivel befolyásolja az átváltási arányt. Ha nincs egyértelmű válasz az ügyfelek kérdéseire, úgy vélik, hogy nem ismeri a terméket, vagy hogy túl lusta az ügyfelek igényeinek megfelelően.

  • Képek

A termék képeinek minősége szintén kritikus az Amazon rangsorában. Biztosítania kell a felhasználóknak az egyes termékek szögének ellenőrzését. Ezért előnyös, ha a képpontméretnek legalább 1000 px vagy annál nagyobbnak kell lennie. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy további képek vannak a képen, hogy megmutassa az összes szükséges részletet.

  • Árpolitika

Ha Ön egy Amazon kiskereskedő, akkor valószínűleg részt vesz egy árháborúban. A felhasználók a legolcsóbb termékeket vásárolják a piacon. Ezért kell versenyképes áron tartania. Ezenkívül az egyik tényező, hogy az eladó nyerhet-e a Vásár dobozban. A visszafordulási arány csökkentése

A visszafordulási ráta, valamint a felhasználó által a termékoldalon töltött idő hatással lehet a konverziós arányra. Ha a vevő sokáig marad az oldalán, akkor pozitív hatással lesz az átváltási arányra, és az Amazon valószínűleg javítani fogja pozícióját. Ezért mindig nyomon kell követnie ezeket a mutatókat, hogy időben átgondolhasson stratégiáját Source .

December 22, 2017