Back to Question Center
0

Meg tudja mutatni, hogyan viszonyulnak a Google rangsorai a backlinks adatbázisommal?

1 answers:

Az elmúlt évtizedben az oroszlánrészek a webhelytulajdonosok és a webmesterek által generált tömeges spammy és trükkös backlinks - mindezt a magasabb rangú pozíciókat a Google SERPs. Ennek eredményeképpen körülbelül öt évvel ezelőtt a nagy keresőprogram eljuttatta az első Penguin algoritmus frissítését - elkezdte büntetni és indexelni néhány PBN-t (privát bloghálózatot), automatizált linkgyűjtő gazdaságokat, linkkereket (cserék) egy piros zászló, vendég blogolással link építési célokra. Ezért van még egy kicsit eltérés a Google fő iránymutatásai irreleváns, spammy vagy manipulatív backlinks most már dobja a weboldal vagy blog rangsor büntetés börtön.

A Google a jó kapcsolatokat a rosszakról

Az első dolog, amely szoros összefüggést mutat a backlinks-adatbázis és a tényleges rangsorhelyzet között a Google-ban. a web modern világa szó szerint elárasztja a linkeket. Ezek közül az online robotok generálják őket. Egyesek tömeges értékesítésre vagy egyénileg szabott csereügyletekre szánták. Ugyanakkor egyes linkek tökéletesen hangolhatók, hogy a lehető legtermészetesebbnek tűnjenek, a többiek azok a régi iskolai szerkesztői kapcsolatok. Tehát a legfontosabb kihívás a Google számára az, hogy megvizsgálja minden webhely vagy blog visszafordulási adatbázisát - megérteni, ki játszik tisztességes játékot, és valóban megérdemli,. Valójában, amikor a nagy keresőprogramok, mint például a Google maga látnak egy linket, amely megmutatja az utat a webhelyére vagy blogjára, csak három tényleges lehetőség van minden egyes backlink számára van. Úgy értem, hogy érvényesnek tekinthető, és érdemes megfontolni a Google fő keresési algoritmusát. Ugyanakkor mindent csak ugyanolyan maradhat - és egyes linkek teljes mértékben érvénytelennek tekinthetők - anélkül, hogy hatással lennének a SEO szempontjából. Végtére is, az Ön weboldalát vagy blogját esetleg büntetni lehet, hiszen a linkek egy része a linkek adatbázisában (vagy csak egy külön link) feltételezhetően manipulatív vagy mesterséges természetű.

Hideg tények a ranglistákról és a backlinks adatbázisáról

Tehát van bizonyos kapcsolat a tényleges pozíción belül a SERP-kben és minden weboldal backlinks adatbázisában. De mennyire lehet feszes? Az alábbiakban felsoroljuk a golyópontok listáját, hogy bemutassuk, milyen külső linkek tehetnek a ranglistán.

  • a magasabb pozíciók a SERP-kben átlagosan 30-as korrelációban vannak a link források számával;
  • ez a korrelációs becslés még hatásosabbnak tűnhet, hiszen a kisebb korrelációk sem meglepőek - figyelembe véve, hogy a Google körülbelül 200 rangsorjelre támaszkodhat;
  • a legutóbbi esettanulmány által felülvizsgált weboldalak és blogok 99% -ának felett legalább egy bejövő külső kapcsolat volt;
  • az egyes oldalak mintegy 22% -át sikerült jól rangsorolni, és egyáltalán nem volt külső hivatkozás;
  • több hivatkozással korrelálhat egy magasabb rangú pozícióval, de a számok fogadása a minõség helyett nem feltétlenül jelenti azt, hogy a weboldal megjelenik a keresés tetején Source .

December 22, 2017