Back to Question Center
0

Hogyan működnek a linkek cseréje?

1 answers:

A kapcsolatgyûzõdés elsõdleges módja a hátrányos kapcsolat csomóponttal kapcsolatos webhelyek. Ezek a cserék általában olyan posztkripteket követnek, mint a "javasoljuk", "szponzorainkat", "partnereinket" vagy valami hasonlót. A vállalatok úgy gondolják, hogy ha egy forráshoz kapcsolódnak, akkor nyilvánvalóan ez a forrás kapcsolódik hozzájuk. Ellenkező esetben a vállalatok tömeges e-maileket küldenek ugyanazokkal az üzenetekkel. Amellett, hogy a link létrehozása eredményes módja, akkor is olcsó vagy akár ingyenes módszer a releváns linkek megszerzésére. Ez a kapcsolatépítési megközelítés azonban a múltban hasznosnak bizonyult, de most nem. A keresőmotorok intelligensebbé váltak, és megértették, hogy ez a fajta bejövő link nem volt igazságos szavazás a weboldal számára, hanem csak egy út a weboldalhoz, hogy növelje rangsorolását. Ezért indult el a keresőmotor kevésbé értékes a külső kapcsolatokhoz, amelyek kölcsönösek. Később a kölcsönös kapcsolatok teljesen leértékelődtek, és sok kisvállalkozás elvesztette a rangsorát. Az ilyen típusú linkek nem okoznak súlyos Google szankciókat, de valószínűleg nem fognak értéket adni az optimalizálási kampányának. A kölcsönös kapcsolatok értéket adhatnak a webhelyek számára. Azonban ez az érték lesz, mint korábban, és kevesebb, mint a minőségi backlinks. Azonban egy kis érték még értéke. Ezért nem szabad elutasítania a kölcsönös kapcsolatokat. Ezek a kapcsolattípusok további előnyöket nyújtanak - átirányítási forgalom. Valószínűleg nem fog sok referral forgalmat kapni a kölcsönös kapcsolatoktól, de mégis előnyös lehet az online üzletág számára.


Hogyan lehet kölcsönös kapcsolatokat létrehozni?

Nem minden kölcsönös kapcsolatot hoznak létre. Néhány közülük értékesebb, mint a többi, attól függően, hogy a webes forrást cseréltek vissza. Csak kapcsolatokat kell cserélnie az iparhoz kapcsolódó internetes forrásokkal. A keresőmotorok számára gyanakvónak tűnik, ha az oktatási szférában és a kiskereskedelemben, például könyvekben, hanem az utazási irodával kapcsolatos csereeszközökhöz kapcsolódnak. Azonban meg lehet találni közös helyszínt egy olyan webhelyen, amely legalább egyáltalán nem kapcsolódik az Ön iparához. Például, ha egy utazási iroda kiadott egy cikket a kalandokról szóló könyvekről, az online könyvesbolt linkje természetesen természetesnek tűnik ebbe a tartalomba.

Az irreleváns webhelyektől érkező néhány link nem sérti a hírnevét, de ha több van, kockáztatja, hogy a linkprofil gyanús a keresőmotorokhoz. Túl sok irreleváns link valószínűleg spamnek fog megjelenni, és felvehet egy piros zászlót a kapcsolódási tevékenységek típusaihoz, amelyekkel foglalkozik. Ebben a folyamatban az összes bejövő forgalom eltűnik, mivel ezeket a kölcsönös kapcsolatokat leértékelik.


Egy másik ok, amiért rendkívül óvatosnak kell lenned a honlap minőségét és relevanciáját, hogy az alacsony színvonalú weboldalakhoz kapcsolódjanak. Ha a Google észleli, hogy összekapcsolja azt, amit alacsony minőségű, spammy webes forrásként határoz meg, akkor a hírhedtség mint hiteles webes forrás leéghető. Negatív jelzést ad a keresési rendszerre, és webhelye bekerül a gyanús online források listájába.

Ezért nem biztos abban, hogy a webes forrás minősége és jó hírneve miatt nem cserélsz vele backlinksot. Ez segít elkerülni a problémákat a jövőben. Azt is javasolom, hogy tekintse át a webhely statisztikáit az elmúlt hat hónapban, mivel megmutathatja Önnek a weboldal aktuális webhelyének helyzetét (forgalom, konverzió, időfelhasználók látogatásonként egy webhelyre stb.), és ami még fontosabb, meg fogja mutatni, hogy a weboldalt büntetik-e a keresőmotorok, vagy sem. A statisztikai adatok megszerzéséhez használhatja a Semalt Web Analyzer programot Source .

December 22, 2017