Back to Question Center
0

Adathalászat támadások & mdash; A Semalt Expert bemutatja, hogyan védheti meg magát

1 answers:

Az adathalászat a számítógépes bűnözés közös formája. Annak ellenére, hogy az adathalász áldozatává vált magánszemélyek számos beszámolója van, vannak olyan intézkedések is, amelyeket meg lehetne verni. A biztonsági szoftver telepítésekor meg kell tanulnunk, hogy az adathalász hogyan néz ki, hogy harcoljon.

Azáltal, hogy megtanulják, hogyan lehet azonosítani a potenciális adathalászatot jelző jeleket, a felhasználó könnyebben meg tudja találni az Oliver King, a Semalt Digitális Szolgáltatások Ügyfél Menedzsere által javasolt hasznos lista egy részét - application pour planning travail restaurant.

Mi az adathalászat?

Az adathalászat az identitás egy formája, amely gyakori a hackerek között. Ezek az elkövetők csaló weboldalakat és hamis e-maileket használnak a tudatlan áldozatok elrablására, hogy ellopják személyes adataikat. Többnyire csak a hitelkártyaadatokra és a jelszavakra van szükségük.

A gyanútlan személyekre mutató linkek elküldésével ellopják az információkat, amint belépnek a webhelyre. Olyan linkeket kínálnak, amelyek megbízhatónak tűnnek a hitelesség megszerzésében. A legtöbb hamisított webhely közé tartozik a PayPal, az eBay, a Yahoo !, és az MSN. Bizonyos esetekben egyes pénzügyi intézmények célként is szolgálnak.

Az adathalászat elleni védelem

# 1. Gondosan körültekintően járjon el egy olyan weboldalra, amely bizalmas információkat kér, különösen, ha pénzügyi jellegű. A legtökéletesebb szervezetek soha nem kérik az ügyfelet, hogy nyújtson ilyen információt.

# 2. Ha egy webhely ragaszkodik ahhoz, hogy érzékeny információkat nyújtson nekik, akkor valószínűleg csapda..Egyes phishers szeretik a félelemmel kapcsolatos taktikákat, és néha azzal fenyegetik, hogy a fiókot letiltják, hacsak bizonyos információk nem állnak rendelkezésre. Az adathalászkodási kísérlet megkerüléséhez kulcsfontosságú, hogy kapcsolatba léphessenek a kereskedővel az identitás megerősítéséhez.

# 3. Mielőtt bármilyen tevékenységet végezne a webhelyen, ismerkedjen meg az adatvédelmi irányelvekkel. A legtöbb kereskedelmi weboldal rendelkezik olyan adatvédelmi irányelvekkel, amelyeket könnyen elérhet az oldal tetején. Irányelveiken keresse meg a levelezési listát, hogy tudják-e, hogy eladják-e vagy sem.

# 4. Az általánosan megjelenő információkra irányuló kérések egy másik jelzőt jeleznek az adathalászatot illetően. A hamis e-maileket gyakran nem személyre szabják. Egy bank hivatalos e-mailje mindig referenciaszámlával rendelkezik, ha valaki valóban megnyitotta az egyiket. Az adathalász kampányok tartalmazhatnak "Tisztelt Hölgyem / Hölgyem", míg mások olyan fiókokat írnak le, amelyekről a felhasználó még csak nem is tud róla.

# 5. Ha az e-mail üzenet beágyazott űrlapot tartalmaz, akkor a bölcs opció nem tölti ki. A hackerek könnyedén nyomon követhetik az összes ilyen információt.

# 6. Amikor egy webhellyel csatlakozik, másolni és beilleszteni egy hivatkozást a böngésző címsorába, és nem csatlakozni a beágyazott linken keresztül. Csak akkor tedd ezt, ha hitelességről van szó. Néha egyes adathalász weboldalak megegyeznek az eredetivel. A címsávban egy pillantást kell adnia egy személynek, ha egyáltalán ez egy másolat.

# 7. A legtöbb szakértő azt tanácsolja az embereknek, hogy működjenek, aktív és hatékony szoftvereik az adathalászkodás ellen a számítógépükön. Az egyik ajánlott szoftver a Norton Internet Security, amely automatikusan észleli az adathalászatot és blokkolja azt. A szoftver nem tesz lehetővé semmilyen hamis weboldalt, és hitelesíti a felhasználó számára a nagyobb banki vagy bevásárlási tevékenységeket.

November 28, 2017