Back to Question Center
0

Dicas De Semalt Sobre Como Használja az Instagram Para Marketing De Turismo-t

1 answers:

A szociális média és a turizmus marketing együttesen az egyik leginkább kölcsönösen előnyöskapcsolatok. Az elmúlt négy évben mindkét iparág folyamatosan növekedést és bővítést tapasztal. Azáltal, hogy megtudja a kettőt, ezlehetővé teszi annak megértését, hogyan lehet egyedülálló és kreatív az Instagram kampányokban.

Ryan Johnson, az Ügyfél siker menedzsere Semalt hogy hogyan lehet Instagram-t használni a turizmus marketingjéhez a leghatékonyabb módon.

1. Helyszín jelentősége

Minden Instagram feltöltött kép esetén hozzá kell rendelnie egy helyet - ladies turban hat.A Social Media Today szerint az utazók közel 48 százaléka támaszkodik az Instagramra, hogy új utazási célról döntsenek. Egy másik 35században támaszkodnak erre a szolgáltatásra, amikor új helyeket fedeznek fel. Ha helyet ad hozzá egy képhez, akkor az üzlet a térképen helyezkedik el.

A legfontosabb az, hogy inspirálja az utazókat, de ne reklámozzon dolgokat. Általában,az utazóknak nincs impulzusuk, hogy megvásárolhassák és értékesíthessék a folyamatot, ezért több helyszínen is meglátogatják a döntés meghozatala előtt.

2. Az Airbnb az Instagramban nyer

Az Airbnb nemcsak a helyjelölést tükrözi. Az egész Instagram hírcsatornakiemelkedő az inspiráló fotókból, a hashtagok helyes használata, valamint a részletes feliratok, amelyek tippeket tartalmaznak az utazás módjáról. Az összes ezek a funkciók teszik az Airbnb Instagram-ot gyönyörűvé és praktikusabbá.

Az Airbnb kiemelkedő oka a Like2By (Curalate) bevezetése,amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az üzleti vállalkozás Instagram hírcsatornáján keresztül vásároljanak..Like2By közreműködik, és működik az Airbnb támogatásával linket a biónjukon, amely átirányítja őket a Like2By oldalára kattintva. Miután a felhasználók rákattintanak a képre, egy weboldalra hivatkozik ahonnan most lefoglalhatják, hogy maradjanak a képen, amelyet rákattintottak.

3. Kreatív tartalombiztonság

Az Instagram rendeltetési helyének keresése nagyon sok eredményt eredményeza cél nevével. A hírcsatorna nagyon sok képet jelenít meg, amelyek valóban reprezentálhatják az úticél megjelenését a valóságban. Mel Carson feltárta, hogy a fogyasztók 90 százaléka bízik a barátaikkal közölt információkhoz képest 15 százalék, akik hisznek a márkaüzenetekben. A Hashtagok is ugyanazt a célt szolgálják, mint a legelterjedtebb dolgokat azonosítani érkezéskor.

4. Virtuális valóság

A virtuális valóság a legrealisztikusabb élmény, amelyet valaha is meglátogattakegy hely, amely érdeklődést keltett a való életben való tapasztalat megszerzéséért. Például az antas Airlines az elsők közé tartozik, hogy a Virtuális A valóság valóság az első osztályú társalgók és kabinok számára Sydney-ben és Melbourne-ben.

5. Személyre szabás

(201) 2016-ban a kínált szolgáltatások személyre szabása válik szükségessé, mivel az emberek inkább olyan márkákat preferálnak, amelyek több élményt nyújtanak a felhasználóknak. A testreszabás a márka személyes ajánlásai formájában történik oly módon, hogy úgy érzi, szerves és kapcsolatot a felhasználó. Mind a fogyasztó, mind a márka a személyre szabott hatás előnyeit élvezi. A fogyasztók olyan tartalmakat kapnak, amelyek valódi érdeklődést mutatnak számukra, míg a márka több információt szerez a fogyasztók szokásairól.

6. Helyileg beszerzett tartalom

Az utazási tartalmak sikere az egyének közötti bizalom mértékétől függ.A fogyasztók szeretnék tudni, hogy a nekik adott információ megbízható forrásokból származik. Ez az oka annak, hogy a márkák mostanában használják a szabadúszókat éljen és dolgozhasson különböző helyeken a világ minden tájáról, hogy segítsen a tartalmaknak a helyi szemszögből kialakítani.

A szociális média jövője a turizmus marketingjében

Ahogy a technológia fejlődik, a kettő között létrejön a partnerségutazási és szociális média. Idővel ez a technológia továbbra is fel fogja venni a személyes szokásokat, és az utazási élmények biztosan bekapcsolódnaka felhasználóval többet, abban a reményben, hogy erősebb kapcsolatokat építenek ki. Amilyen gyönyörű lehet, mint egy rendeltetési hely, nehéz lehet kitűnnia versenyképes idegenforgalmi ágazat. Ha a termék önleíró, és megtalálja az utat a térképen, akkor az ügyfelek is elterjeszthetik az üzenetetaz üzlet nevében.

November 27, 2017